פירות וירקות
פירות וירקות
פירות וירקות קשורים לפעילות ספורט, להלן בקצרה מספר נקודות שחשוב לזכור:
- למה?
אכילת פירות וירקות נחשבת לאבן היסוד בעולם התזונה הבריאה.
מחקרים קובעים כי צריכה נאותה משפרת את תפקודה של מערכת החיסון, מפחיתה לחץ דם, כולסטרול, יכולה למנוע סוגי סרטן מסוימים ותורמת להפחתה במשקל ולתחושת השובע.
הפירות והירקות עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ומאות תרכובות המגנות מתהליכי חמצון ותורמות מאד לתהליך הניקוי של הגוף.
- כמה?
אכילת 5 מנות מקבוצת הפירות והירקות (או 400 גרם) ביום היא המינימום ההכרחי לתפקוד התקין של גופנו בעוד צריכה של 9 מנות היא האופטימלית למבוגרים.
- מה נחשבת מנה?
מנת פרי = יחידה כגודל אגרוף (תפוז, חצי כוס מיץ פרי/פירות חתוכים)
מנת ירק = חצי כוס קטניות/ירקות קצוצים/מבושלים או לחילופין כוס ירקות עליים.
- גיוון בצבעים?
צבע, כמו טעם וריח, קשור למערכת ההגנה של הצמח ומסמל את התרכובות הפעילות והייחודיות של הירק או הפרי. ככל שנגוון יותר ונאכל יותר נקבל את מגוון התרכובות והתועלות של הטבע !
- איך נשלב בתפריט?
שיטת "הרבע:רבע:חצי"- נשמור חצי מכמות המזון בצלחת לירקות טריים, מבושלים או מאודים, ואת מחצית הצלחת הנותרת נחלק לשני רבעים: לפחמימות ולחלבון.
אז כמה פירות וירקות כבר אכלתם היום???